Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szakértői kormányt!
  2013-08-30 08:19:48, péntek
 
  Szakértői kormányt!

Méray Tibor 2013.08.28.06:09



Húsz évvel ezelőtt a felszabadult Közép-Európa országai között az első helyen álltunk. Csehszlovákia, majd Szlovákia és Lengyelország mögöttünk kullogtak. A nyugati világ kedvencei voltunk.

Ma a 28 európai tagállam sorában az ötödikek vagyunk. Hátulról. ,,Előttünk" Bulgária, Románia, Lettország és Horvátország - visszafelé nézvést. A visegrádiak mind megelőztek bennünket. ,,Utolsókból lesznek az elsők". Nekünk sikerült húsz év alatt elérni, hogy az elsőkből az utolsók legyünk.

Történelmi szégyen!

A felelősök? A kormányaink! Mindegyik.

A jó szándékú Antall történelemtanár volt. Ahhoz értett. Máshoz nem. Egyebek közt ezzel magyarázható a szerb-horvát háborúban a horvátok felesleges támogatása, aminek most a szerbiai magyarok adják meg az árát. A süllyedés vele kezdődött.

Boross-sal, a lovastengerész törhetetlen kadétjával és a kommunisták megbízható, honvédelmi érdemrenddel kitüntetett káderével, a gyanúktól nem mentes vendéglátóipar funkcionáriusával, a Párt XI. kongresszusát és hazánk felszabadulásának 30. évfordulóját ünneplő cikk írójával csak folytatódott.

Horn értett ahhoz, hogy elbitorolja miniszterelnökének, Németh Miklósnak az érdemeit. Külpolitikusként a saját hazájában is vádak alatt álló Balladur, francia miniszterelnök államfői álmainak szolgálatában, teljesen feleslegesen úgynevezett alapszerződést írt alá a magyargyűlölő Meciarral. Gazdasági ügyekhez - a legfontosabbhoz! - fikarcnyit sem értett. Amíg tehette - legalább egy éven át - hátráltatta az ország előmenetelét, ezzel, mellesleg ezzel is, elérte saját pártjának választási bukását.

Orbánnak volt egy mára kvázi teljesen értékét vesztett jogi diplomája, Soros-ösztöndíjjal és az akkori amerikai nagykövet támogatásával megspékelve. Valójában semmihez sem értett (és ért). Kivéve a hangzatos dumákkal kicifrázott pálfordulásokat. A Kommunista Ifjúsági Szövetség titkári tisztje után buzgó liberális lett, no meg az Egyház keményszavú megleckéztetője. Aztán - az Antall-Boross-satöbbi-párt bukását látva - szinte egyik napról a másikra felfedezte, hogy nem liberális, hanem éppenséggel antiliberális, továbbá jobboldali és keresztény. Amire még Horthy sem gondolt - merészkedett -, volt képe reformátusként egy Szent István-körmenet élén páváskodni és elterjeszteni azt a történelmi baromságot, hogy István király Fehérvárra menet megállt - Felcsúton. Keblére ölelte, aztán könyörtelenül ledöfte szívbéli haverját, Torgyánt - nem sokkal később pedig a nem száz százalékig engedelmeskedő ex-miniszterét, Dávid Ibolyát is.

Medgyessyn, a nagy (tartalék nélküli) pénzosztogatón - a korábbi ügynökön - a saját pártja adott túl.

Gyurcsány - sajnos, a véreskezű Apró Antal villájának lakója - érzelmes, melegszívű amatőr volt. Roosevelt, Churchill, de Gaulle, Merkel asszony is hazudtak, hazudnak olykor. De ő az egyetlen politikai tisztségviselő a történelemben, aki kimondta azt a mondatot, hogy ,,hazudtunk reggel, este, sőt délben is". Bármi is motiválta, ezzel - mint politikus - hosszú-hosszú évekre, talán örökre elásta magát. Más baklövésekről, mint például a kormányzati negyed halvaszületett ötletéről nem is beszélve.

Bajnainak nem volt ideje, hogy az ország megtudhassa: a korábbi üzleti tevékenységéről nem szólva, mennyit ér. Most meg - jónak tűnő kezdés után - a mozgalma hanyatlóban, még esetleges miniszterelnökként is az erősebb párt kegyeitől függne.

A második Orbán-kormány mindmáig: kudarc- és hazugságözön. A kezdeti ígéret, a millió új munkahely: zéró. Magyarország és vezetőinek tekintélye? A zéró alatt. Ma már nem akad jóformán egyetlen jelentős európai és amerikai vezető, aki a magyar miniszterelnökkel szóba állna. Zavaros és több mint zavaros ügyek véget nem érő sora. Az MDF-fel közös és közösen eladott székház milliói? Josip Tot és Kaya Ibrahim? Az azeri baltás gyilkos kiengedése? Munkanélküliek milliói? Éhező gyermekek? S ezenközben: az Orbán-bányák eredete és nagyon sok milliós bevételei? A 7,5 milliárdot érő tőzeg? A Kékessy Dezsővel közös tokaji ügy? (,,Ne mi nyerjük a legtöbbet!") A székesfehérvári panellakástól a budai luxusvilláig, a földbirtokokig? 1848 óta tömérdek kormányfője volt Magyarországnak: Orbán Viktor a haza történetének első és egyetlen miniszterelnöke, aki funkciói idején családi-egyéni milliárdossá, az ország egyik leggazdagabb emberévé vált. Gyalázat!

A fentieknek egy közös tanulsága van: elég a politikusok uralmából!

Magyarországnak a 2014-es választások után - feltéve, hogy az Orbán-vircsaftból sikerül megszabadulnia - szakértői kormányra van szüksége.

Tisztakezű emberekre, akik értenek a gazdasághoz.

Korábbi pártállás, funkció, nyilatkozat - érdektelen.

Nevek, ábécé sorrendben és a teljesség igénye nélkül:

Békesi László, Bod Péter Ákos, Bokros Lajos, Chikán Attila, Dávid Ferenc, Felcsúti Péter, Kupa Mihály, Németh Miklós, Petschnig Mária Zita, Róna Péter, Zdeborsky György.

Főtanácsadók: Lámfalussy Sándor és Kornai János.

Mindegy, hogy melyik oldalról jönnek.

Mindegy, hogy egyben-másban nem értettek egyet.

Ami a múltat illeti, mindent félre kellene tenniük.

A bal-, a közép- és a jobbközép pártoknak, a Parlamentbe bekerülve, megegyezés után, kötelességük volna egy cikluson át támogatni ezt a kormányt. A vezetőik fiatalok: kibírnak négy évnyi, tanulságos várakozást.

Az ország sorsa forog kockán.

Megbűnhődte már e nép...


http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/323008_szakertoi_kormanyt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: külpolitikusként, történelemtanár, székesfehérvári, magyarországnak, legfontosabbhoz, miniszterelnöke, tevékenységéről, pálfordulásokat, megleckéztetője, lovastengerész, miniszterelnök, pénzosztogatón, engedelmeskedő, vendéglátóipar, tisztségviselő, munkanélküliek, megszabadulnia, halvaszületett, alapszerződést, földbirtokokig, galamuscsoport, reformátusként, történelemben, antiliberális, baklövésekről, kongresszusát, panellakástól, csehszlovákia, támogatásával, szolgálatában, könyörtelenül, lengyelország, elterjeszteni, magyargyűlölő, luxusvilláig, történetének, felszabadult Közép-Európa, első helyen, nyugati világ, ötödikek vagyunk, visegrádiak mind, utolsók legyünk, szerb-horvát háborúban, horvátok felesleges, szerbiai magyarok, süllyedés vele, lovastengerész törhetetlen, kommunisták megbízható, saját hazájában, magyargyűlölő Meciarral, ország előmenetelét, mára kvázi, Méray Tibor, Párt XI, Németh Miklósnak, Kommunista Ifjúsági Szövetség, Szent István-körmenet, Dávid Ibolyát, Apró Antal, Josip Tot, Kaya Ibrahim, Kékessy Dezsővel, Orbán Viktor, Békesi László, Péter Ákos, Bokros Lajos, Chikán Attila, Dávid Ferenc, Felcsúti Péter, Kupa Mihály, Németh Miklós, Petschnig Mária Zita, Róna Péter, Zdeborsky György, Lámfalussy Sándor, Kornai János,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png virág  Albert Einsteinről  Alázat  A Megváltó szolgálatában  A másik dolog,  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Esti kép  Julian Brass gondolata  Irgalom és ítélet  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Png nő  Nagyi telefonál  A jó emberek mindig szépek mar...  Reménység és erő Krisztustól e...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png virág  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam Krisztinától  Tavaszi kép  Az engedelmesség miért nem vál...  Fekete-erdő desszert  Nem számIt  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Alázat  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Az engedelmesség miért nem vál...  Albert Einsteinről  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Nevem  Akarat  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Bounty krémes  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akarat  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Egy lelki imádság  Png rózsa csokor  Alvó cicák  Varga János Veniam - Fontos sz...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szívem  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Png férfi  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Az igazi szeretetért rendszeri...  Gonosz démon-álarc  George Gordon Lord Byron: Inez...  Makszim Gorkij gondolata  Png nő  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Mírjam barát... 
Bejegyzés Címkék
felszabadult Közép-Európa, első helyen, nyugati világ, ötödikek vagyunk, visegrádiak mind, utolsók legyünk, szerb-horvát háborúban, horvátok felesleges, szerbiai magyarok, süllyedés vele, lovastengerész törhetetlen, kommunisták megbízható, saját hazájában, magyargyűlölő Meciarral, ország előmenetelét, mára kvázi, akkori amerikai, hangzatos dumákkal, másikra felfedezte, történelmi baromságot, korábbi ügynökön, saját pártja, véreskezű Apró, egyetlen politikai, kormányzati negyed, ország megtudhassa, korábbi üzleti, mozgalma hanyatlóban, erősebb párt, második Orbán-kormány, kezdeti ígéret, zéró alatt, magyar miniszterelnökkel, azeri baltás, székesfehérvári panellakástól, budai luxusvilláig, haza történetének, ország egyik, közös tanulsága, politikusok uralmából, 2014-es választások, teljesség igénye, múltat illeti, jobbközép pártoknak, vezetőik fiatalok, ország sorsa, külpolitikusként, történelemtanár, székesfehérvári, magyarországnak, legfontosabbhoz, miniszterelnöke, tevékenységéről, pálfordulásokat, megleckéztetője, lovastengerész, miniszterelnök, pénzosztogatón, engedelmeskedő, vendéglátóipar, tisztségviselő, munkanélküliek, megszabadulnia, halvaszületett, alapszerződést, földbirtokokig, galamuscsoport, reformátusként, történelemben, antiliberális, baklövésekről, kongresszusát, panellakástól, csehszlovákia, támogatásával, szolgálatában, könyörtelenül, lengyelország, elterjeszteni, magyargyűlölő, luxusvilláig, történetének, leggazdagabb, érdemrenddel, magyarország, hazugságözön, magyarázható, milliárdossá, folytatódott, merészkedett, kötelességük, előmenetelét, felszabadult, ösztöndíjjal, főtanácsadók, feleslegesen, horvátország, évfordulóját, éppenséggel, kitüntetett, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1367
  • e Hét: 15597
  • e Hónap: 26708
  • e Év: 180204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.